Svensknätbutik Sveriges
köpcentrum
Dammsugare

Du är här: Startsida » Hemelektronik online » Dammsugare

Dammsugare

 
Dammsugare

Dammsugare från ledande tillverkare.

Beskrivning - Hos oss finner ni förmodligen Sveriges bredaste och mest inspirerande sortiment av dammsugare.

Här hittar du ett brett utbud av dammsugare från högkvalitativa varumärken som Electrolux, Siemens, Bosch och Philips m.m. Golvdammsugarens design ger dig optimal räckvidd och flexibilitet samt har vanligtvis även flertalet tillbehör som gör det enkelt att dammsuga lister, springor och möbler utan problem. I jämförelse med andra typer av dammsugare varierar storleken hos olika dammsugare dessutom i hög grad och gör det enkelt att hitta en modell som passar för ditt hushåll.

Dammsugare

 

Dammsugare från ledande varumärken.

Dammsugare är en städapparat som suger upp damm och andra partiklar med hjälp av en luftpump. Dammsugare används inom såväl hushåll som industri.

Den första elektriska dammsugaren uppfanns år 1868 i USA. Den var stor, klumpig, svår att använda och inte till för hemmet. Utvecklingen gick dock framåt och omkring sekelskiftet 1900 började användbara apparater komma ut på marknaden, inte minst i USA. En svensk, Eberhardt Seger, presenterade en mindre lätthanterligare dammsugare för hemanvändning under tidigt 1900-tal. År 1912 började dammsugare serietillverkas och strax därefter erhölls ett svenskt patent på dammsugare av företaget AB Lux, som senare blev Electrolux. De första serietillverkade dammsugarna vägde 14 kg.

Numer finns det även så kallade robotdammsugare som kan arbeta utan att man behöver manövrera dem.


 

Facebook Twitter Google+ Tipsa en vän

Dammsugare - Hitta billiga produkter hos Svensknätbutik.


Till sidans topp


Nyhetsbrev


Facebook Twitter Google+

Rea