Svensknätbutik Sveriges
köpcentrum
Kosta Boda

Du är här: Startsida » Heminredning online » Varumärken » Kosta Boda

Designprodukter Kosta Boda

 
Kosta Boda

Designprodukter från varumärket Kosta Boda.

 
Beskrivning - Här finner ni förmodligen Sveriges bredaste och mest inspirerande sortiment från Kosta Boda.

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats här i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Vårt glas är färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion. Kosta ställde ut vid Stockholmsutställningen 1897, men fick då kritik för att glaset mest liknande det som skapades ute i Europa. Då föddes idén att anställa egna formgivare. Den idén växte sig snabbt stark och är fortfarande själva grunden för brukets sätt att kontinuerligt utveckla sortimentet.

Kosta Boda

 

Häpnadsväckande designprodukter från Kosta Boda

Beskrivning - Här visar vi alla designprodukter från varumärket Kosta Boda.

Med en prägel av hantverk och god design har Kosta Boda blivit till ett av de ledande glasföretagen i världen. Många välkända formgivare är idag knutna till Kosta Boda som Bertil Vallien, Ulrica Hydman-Vallien, Kjell Engman och många fler. Här finns vackra glasskulpturer som den populära serien My Wide Life, fina skålar och glas ur Mine serien. Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats här i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Vårt glas är färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion. Kosta ställde ut vid Stockholmsutställningen 1897, men fick då kritik för att glaset mest liknande det som skapades ute i Europa. Då föddes idén att anställa egna formgivare. Den idén växte sig snabbt stark och är fortfarande själva grunden för brukets sätt att kontinuerligt utveckla sortimentet.

Våra formgivare hör till de mest erkända inte bara i Sverige utan i världen. Gemensamt för dem är lusten att utforska glasets möjligheter, att alltid tänja på gränserna för vad som är möjligt. Teknikerna är både klassiska och helt nya, ofta utvecklade av hantverkarna i hyttan, i arbetet med att försöka förverkliga formgivarnas idéer.

Den nära dialogen mellan formgivarna och de skickliga hantverkarna pågår dagligen och fortsätter skapa unikt glas som kommer glädja både dagens omvärld och kommande generationer.


 

Facebook Twitter Google+ Tipsa en vän

Varumärket Kosta Boda - Hitta billiga produkter hos Svensknätbutik.


Till sidans topp


Nyhetsbrev


Facebook Twitter Google+

Rea